Ćiro: Ponosni smo i oduševljeni…

Image Hosted by ImageShack.us

Posebni komentator Hine za Euro 2008. Miroslav Ćiro Blažević istaknuo je, nakon briljantne pobjede nad Njemačkom, da smo bili nepravedni prema odabranicima Slavena Bilića nakon susreta s Austrijom, ali da su nas igrači na najbolji način demantirali…

Nacionalno oduševljenje – da! – ali ne samo nacionalno: svi pobornici nogometne vještine svijeta uživali su i oduševljavali se hrvatskim nogometnim umjetnicima. Možda je bitno napomenuti da je Njemačka nogometna velesila – 3,5 milijuna registriranih igrača, po tri puta europski i svjetski prvaci – znači, nije makar tko! Ovaj rezultat svakako spada u povijesni i zaslužuje to biti. Kako smo, Bože, samo bili nepravedni i kako smo bili skloni sumnjati u Bilićevu vrstu. Ali, možda smo upravo zbog tako velike vjere bili razočarani nakon Austrije. Kako su nas samo spektakularno demantirali! Kad očekivanja nisu osobita, onda je radost udvostručena. Kratko: oduševili su nas i učinili ponosnima i dostojanstvenima. Posebno mjesto u ovom obilju radosti pripada našim navijačima. O njima priča cijeli svijet. Njihovo civilizirano ponašanje je oduševilo. Očekivanja su počela biti još veća.

S razlogom!

Čitam nedavno Asanovića, značajnog igrača one reprezentacije, a danas Bilićevog prvog suradnika, koji kaže: ‘Kasno smo počeli vjerovati šefu da smo najbolji. Da smo to vjerovali otpočetka, vjerojatno bismo bili prvaci svijeta.’ Tako bih vam, dragi naši reprezentativci, želio prenijeti vjeru i dojam koji nosim u sebi da ste vi zaista najbolji! Tako biste lakše došli do rezultata adekvatnog vašim kapacitetima.Nisam registrirao ni kod jednog suparnika ovog Eura tako veliki koncentrat talenta kakav vi imate. Bilić se znalački opredijelio za koncepciju koja vam najviše odgovara. A da igrate najmodernije – tu nema dvojbe. Vaša stalna transformacija s tradicionalnom imaginacijom – kreacijom, enigma je i nerješivi problem svakom suparniku. Uzmite svijest ove činjenice i jurišajte na postolje, jer tamo vam je i mjesto, dragi naši nogometaši! Vi ste ponos cijele nacije, hvala vam!Napomenuo bih da je posao kojim se bavite izuzetno delikatan. On traži permanentno potvrđivanje, a to je uistinu najteže. Samo rezultat u kontinuitetu daje ti mogućnost afirmacije, zatim reputacije i na kraju renomea. Nemojte podcijeniti Poljake. Pa ako je Bilić prisiljen i modificirati formaciju (kartoni, zamor), vi koji imate tu čast da zamijenite vaše kolege, pokažite da se i na vas može računati.Ova briljantna posljednja pobjeda ne zaslužuje da se nad nju nadvije sjena ultimativne pobjede.

Komentariši