Nogometaši s Eura koji su izbjegli smrt - SportCentar

SportCentar

"EURO 2008"

14.06.2008.

Nogometaši s Eura koji su izbjegli smrt

Ivan Klasnić, hrvatski reprezentativac, imao je velikih problema s bubrezima u siječnju 2007. Bila je potrebna transplantacija, a njegova majka mu je donirala bubreg. No tijelo ga je odbacilo te je bila potrebna nova operacija, a bubreg je donirao njegov brat. Ovog puta sve je dobro završilo. Liječnici su govorili da je za njega profesionalni nogomet završen, ali Klasnić se na travnjake u dresu Werdera vratio golovima te izborio povratak u nacionalnu vrstu. Postao je prvi nogometaš u povijesti koji je izborio nastup na EP-u, a da je imao transplantaciju bubrega.

2. Christian Panucci, branič Italije, dugogodišnji je član Azzurra. U ljeto 1996. ovaj igrač se nalazio u SAD-u na OI u Atlanti. Ozlijedio se i odlučio se ranije vratiti u Italiju. Kupio je kartu za TWA Flight 800, ali kada je došao na aerodrom, odustao je od leta i ostao još malo u SAD-u. Njegov zrakoplov se 17. srpnja srušio u Atlantski ocean, a nitko nije preživio (230 mrtvih). Taj datum može slaviti kao dan kada se ponovno rodio.

3. Florentin Petre, 32-godišnji veznjak Rumunjske, imao je bizarnu nesreću. Bio je na pecanju, a izgleda da mu rukovanje ribičkim štapom baš i ne ide. Petre je štapom zakvačio za nadzemnu električnu žicu te ga je stresla struja. Skoro je oslijepio, ali se ipak oporavio i sada je neizostavni dio rumunjske škvadre koja igra u Austriji i Švicarskoj.

4. Franck Ribery je jedan od ključnih igrača francuske reprezentacije, a sa samo dvije godine je doživio automobilsku nesreću koja mu je promijenila život, a on je tek započinjao. U teškom sudaru, u kojem su sudjelovali i njegovi roditelji, kao mali dječak udario je licem u vjetrobransko staklo i preživio stravičan udes. Automobil je bio u potpunosti smrskan, a Ribery je čudom preživio uz teške ozljede. I dan danas ga veliki ožiljci na desnoj strani lica podsjećaju na taj stravičan događaj u njegovu životu koji bi najradije izbrisao iz sjećanja.

5. Petr Čech, vratar Češke i Chelseaja, stradao je na terenu. U utakmici Premierlige 14. 10. 2006. protiv Readinga bio je u duelu sa Stephenom Huntom. U borbi za loptu Hunt je slučajno koljenom udario Čecha u glavu koji je hitno prevezen u bolnicu. Liječnici su izjavili da je za dlaku izbjegao smrt. Kao uspomenu na taj događaj nosi posebno napravljenu kacigu koja mu čuva lubanju od udaraca, jer bi nova ozljeda glave mogla biti kobna. Inače, prošle sezone je nastradao i na treningu u sudaru s Tal Ben Haimom, kada je zaradio 50 šavova po licu i ustima.


Čechova ozljeda protiv Readinga

 

Vijesti:


BLOG POSJEČEN
5423

Powered by Blogger.ba